Espill

Espill
Dirección:

Pep Sanchis

Adaptación:

Anna Marí

Intérpretes:

Daniel Tormo y Anna Marí

Escenografía:

Los Reyes del Mambo

Fotografía:

Josep Valero

Iluminación y Sonido:

Calotronik S.

Nivel escolar:

2do Ciclo de Secundaria y Bachillerato

Idiomas:

Valenciano

Sinopsis

Espill, de Jaume Roig, és una de les peces més importants de la literatura medieval a València. L´adaptació, a partir de l’original, ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l’univers del narrador. Un espectacle molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de la nostra literatura i que posa damunt la taula els conflictes de gènere des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies.

Valor pedagógico de la obra

Espill, parteix de la programació curricular, compta amb unitats didàctiques coherents e interessants que es poden treballar abans o després de l’espectacle, i les representacions sempre acaben amb un enriquidor col·loqui entre els actors, el públic…
Es treballa amb cura i respecte cap al públic a què ens dirigim, perquè creiem en el que fem i perquè els joves estudiants són el públic del futur i volem guanyar-lo.
S’ha modernitzat el llenguatge original, però es manté bona part de les rimes i el lèxic de la novel·la original.
S’interpreten els personatges a ritme de rap i de cançons medievals valencianes, tot evidenciant els conflictes de gènere des de l’edat mitjana fins als nostres dies.
Els joves acaben pensant que l’Espill és una novel·la extraordinària.

TEXT DE L’ESPECTACLE PUBLICAT PER EDICIONS DEL BULLENT